fredag 4 maj 2012

Kourtaki – Grekland




Aningen för torrt för min smak. Jag skulle gärna vilja ha en lite rikligare sötma utan att det för den delen går till överdrift och blir ett dessertvin. Först glömde jag att kyla den och rumstempererat var det verkligen ingen höjdare. I rätt temperatur var det betydligt bättre men innehöll ändå någon konstig bismak som jag inte kan placera. Det funkade i alla fall ganska bra till en räkcocktail även om det inte riktigt passar mig som socialdryck.

Priset på systembolaget är för närvarade 62:-

Betyg: 5/10

Hidden Rock – Australien




Eftersom jag egentligen inte vet någonting om vin (förutom dess berusande effekter) är det förstås svårt för mig att ge ett utförligt omdöme med vedertagen terminologi. Därför tänker jag inte ens försöka utan kommer istället att nyttja mig av en egenhändigt uppfunnen referensram och se vart den kommer att ta mig. Det viktigaste är ju ändå att förmedla huruvida det är ett prisvärt vin eller ej och om jag finner att det passar för ändamålet.

Just det här vinet passade inte mig särskilt bra att dricka rakt upp och ned som sällskapsdryck. Visst fick jag i mig det men det var lite för strävt för att riktigt passa mina smaklökar. Till maten (fläskkött) var det betydligt bättre men det är ändå inget som jag klarar av att dricka i sådana mängder att berusningen sätter in och det är väl lika bra det kanske. Jag tycker att det känns lite blaskigt trots att det innehåller smaker som delvis kan kännas kraftfulla.

Priset på Systembolaget är för närvarande 56:- och jag tycker inte att det var särskilt prisvärt i förhållande till smaken.

Betyg: 5/10